Az Úr megy előtted és Ő kíséri lépteid

„Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra.” 

Zsoltárok 139:3

Négyéves gyermekem meglehetősen ragaszkodott ahhoz, hogy egyedül sétáljon be az iskolába. Hajthatatlanul állította, hogy egyedül is meg tudja tenni az utat a parkolóból az iskola épületéig. De én tudtam, hogy még egy merész, bátor iskolai előkészítős gyerek számára is túl nagy feladat átjutni a zsúfolt parkolón. Griffin nem értette, hogy miért kell elkísérnem. Megpróbáltam hát nem letörni önállósodó lelkületét, kitaláltam egy tervet, ami biztosította biztonságát és elhitette vele, hogy egyedül teszi meg az utat. 

Mikor legközelebb megérkeztünk az iskola parkolójába, fiam kicsatolta a biztonsági övét, felvette hátizsákját, kiszállt az autóból és megvárt engem. Együtt figyeltük az autókat és vártuk a lehetőséget a biztonságos induláshoz. Én az autónk mellett maradtam, ő pedig átsétált a parkolón. Nem sejtette, hogy végig rajta tartottam a szemem és hogy távolról követtem.

A fiam azt gondolta, hogy milyen ügyes! Nagyszerű érzés volt látni ahogy magabiztossága, önbizalma szárnyra kap. Minden egyes nap ugyan azt az útvonalat követte, miközben én tudta nélkül óvtam. 

Mennyei Atyánk is így vigyáz ránk. A 139. zsoltár 3. verse emlékeztet erre: „Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra.”.

Amikor összezavarodunk, vagy túl sok dologra kell figyelnünk, Isten lát minket, tudja, hogy merre tartunk és ott van, hogy megvédjen – még akkor is, ha mi nem látjuk Őt – pont úgy, ahogy én védtem fiamat az ő tudta nélkül. 

Mindegy, hogy épp most egy orvosi váróteremben, a munkahelyen, a buszon, vagy otthon ülsz – az Úr elkészítette utadat; tud a diagnózisról, a feladataidról, az elfoglaltságaidról és a kötelezettségeidről is. Bármivel kell is ma szembe nézned, az Úr előtted megy és Ő kiséri lépteid. 

Ez az igazság nagyon megnyugtató számomra gyermekeim növekedésére, életére vonatkozóan. Nem mindig állhatunk ott az „élet parkolójában” és figyelhetjük, hogy hová mennek. De bízhatunk abban, hogy Mennyei Atyánk velük van, vezeti őket az úton és felemeli őket a mélységekből. Lehet, hogy egy nehéz vizsga előtt áll, most vezet autót először, vagy iskolai zaklatás áldozatává vált – az Úr vele van.

Légy hát nyugodt, mert bármilyen körülmények között vagy/vagytok, bármi vár is rád/rátok, az Úr veled és gyermekeiddel van! Ne feledd, Ő előtted – és gyermekeid – előtt megy, és Ő kiséri lépteid. 

Uram, köszönöm a gondoskodó figyelmeztetést, hogy Te mindig velem vagy. Bocsáss meg, hogy bután cipelem terheimet és, hogy gyakran megfeledkezem arról, hogy Te egyengeted utamat. Kérlek segíts, hogy irányt tudjak mutatni gyermekeimnek a Te utadon. Jézus nevében, Ámen.





(Forrás:proverbs31.org Wendy Pope: God goes before you and follows you. 2016.07.01, fordítás: Király Mónika, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések