Az én időm

„Hallgatott minket egy Lídia nevű istenfélő asszony, egy Thiatirából való bíborárus, kinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mond.” 

 Ap. csel. 16:14

Minden reggel, amíg kint még sötét van, kiosonok a konyhába, készítek magamnak egy jó erős kávét és leülök a kedvenc székemre. Az óra ketyegése mellett veszek egy könnyű takarót az ölembe és jól megviselt bibliámért nyúlok. Mély levegő be, lassú kilégzés.

Ez az én időm. A Rá szánt idő. Ez a mi együtt eltöltött időnk. 

Mielőtt mindenki felébred és elkezdődik a zsivaly, én itt vagyok, hogy az Úrral legyek. Néhány csendes perc, amikor nem kell senkivel osztozkodnom Rajta. 

Valamennyiőtöknek talán ismerős ez a rutin, de az ige mindig új. Mielőtt hozzákezdek az új rész olvasásához, eltűnődöm, hogy: „Vajon mit üzen ma nekem?”.

Néha azonnal megértem. Máskor ... nem annyira. Elolvasom egyszer, kétszer, talán még háromszor is. Aztán megállok és halkan elsuttogom: „Uram, nyítsd meg szemeimet, hogy meglássam akaratodat”.

Nem szeretnék átsiklani semmi fölött, ami hatással lehet a napomra. Nem akarom, hogy bármi – az óra ketyegése, a napi teendők terhe – elvonja a figyelmemet. 

Azért jöttem, hogy Jézussal találkozzam, hogy Nála megpihenjek, hogy imádkozzak, elmélkedjek, megértsem akaratát és elfogadjam azt. 

A mai igeversben egy Lídia nevű nőről van szó. Ő és barátai a szombatnapi imádkozásra gyűltek össze, amikor váratlanul találkoztak a folyóparton Pál apostollal és az őt követő tömeggel. 

A Szentírásból tudjuk, hogy Lídia istenfélő asszony. Miközben Pál Jézusról és a kereszten elszenvedett megváltó haláláról beszél a tömegnek, az ige azt mondja: „ az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mond.”. Ap. csel. 16:14b

Nagyon tetszik ez a kijelentés! Az eredeti görög szövegben a megnyit = dianoigõ, ami azt jelenti, hogy „ teljesen kinyítni azt, ami addig zárva volt; megnyitni valaki szívét (elmélyét, akaratát, érzelmeit); felébreszteni valaki vágyát valami megértésére.”

Abban a felbecsülhetetlen folyóparti pillanatban Isten megnyitotta Lídia szívét, hogy oda figyeljen és megértse Jézus legújabb kijelentését. Az Úr felébresztette benne a vágyat, hogy akarjon többet tudni a kegyelemről, az örömhírről, amiről Pál apostol beszélt. 

Kedves barátom, legyen a mi szívünk legfőbb vágya is ez – ma és minden nap!

Az Istennel töltött különleges alkalmainkon kérjük Őt, hogy nyissa meg szíveinket, hogy megérthessük Jézus legújabb kijelentéseit. Nem számít, hogy már mennyire ismerjük Őt, akarjunk többet tudni Róla. Keljünk minden reggel azzal a mondattal, hogy „Jó reggelt Jézus!”. Vágyjunk a Vele töltött időre még mielőtt elkezdődne a napunk. Fedjük fel az Ő igazságait, memorizáljuk szavait és örvendezzünk ígéreteiben. 

Azokban a csendes percekben ha olyan részhez érünk a Bibliában, amit nem értünk, álljunk meg és őszintén rebegje ajkunk: „Uram, kérlek fedd fel a leplet, hogy tisztán láthassalak és hallhassalak. Nyisd meg szívemet, hogy értsem akaratodat.”.

Amikor ez megtörténik, fogadd örömmel szavait, légy hálás, hogy lecsendesítette és szárnyra keltette lelkedet!



„Uram, kérlek formáld szívemet és nyisd meg, hogy el tudjam fogadni irántam való hatalmas szeretetedet. Kérlek növeld a vágyat a szívemben, hogy akarjak Veled lenni. Taníts meg utaidra, segíts megérteni akaratodat. Szeretnélek jobban ismerni! Jézus nevében, Ámen.”




Forrás: proverbs31.org 2016.08.17 Leah Dipascal It’s My Time, fordítás: Király Mónika

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések