Ne felejtsd el...

"Akkor ezt az éneket énekelte Mózes Izráel fiaival együtt az Úrnak: Énekelek az Úrnak, mert igen felséges, lovat lovasával a tengerbe vetett. Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem. Ő az én Istenem, őt dicsőítem, atyám Istene, őt magasztalom."

(2Mózes 15:1-2)



Milyen szép ez az ének! Az egész 15. fejezet egy felemelő dicsőítés miután az Úr utat nyitott a Vörös- tengeren keresztül. Bizonyára Izráel népe csodálkozva szemlélte, ahogy a víz kettéválik, majd üvegfalként megáll, mint egy felhőkarcoló. Nem csoda hát, hogy huszonegy versen át hangzott az énekük.

Ahogy tovább olvassuk a Bibliát, néhány verssel később azt látjuk, hogy az örömük búsulásra fordult. Az énekük pedig elhalt. Miután 3 napon át vándoroltak a sivatagban, elkezdtek morgolódni: "Mit fogunk inni?" Ahogy egy őket érintő problémával találkoztak, az énekük gyorsan elhalkult. Milyen ironikus, hogy épp a víz miatt zúgolódtak! Máris elfelejtették volna Isten miként tett csodát a vízzel? Pedig nem sokkal korábban szemlélhették, hogy egy egész tengernyi vizet szétválasztott az Úr!


Ha Izrael népéhez hasonlóan, ha mi is elfelejtkezünk arról, hogy Isten miként óv bennünket és miként gondoskodik rólunk, a mi dicsőítő énekünk is gyorsan elhal. Meg kell nekünk is fogadnunk Isten tanácsát, amit az Izraelieknek mondott:"Őrizkedj azért, és vigyázz nagyon magadra, hogy meg ne feledkezz azokról, amiket saját szemeddel láttál; ne vesszenek el emlékezetedből egész életedben!"(V.Mózes 4:9)


Tehát legközelebb ha megkísértődsz és elkezdesz zúgolódni és elégedetlenkedni, gondolj egy szép dicsőítő énekre és énekeld el. Isten ezen keresztül fog emlékeztetni az Ő védelmére és gondviselésére az életedben.


Uram, kérlek bocsásd meg, hogy olyan gyorsan elfelejtkezem csodálatos gondoskodásodról. Nagyon köszönöm mindazt amit elvégeztél már az életemben, és amit ezután fogsz megtenni. Hálás vagyok Neked mindezért.





(Forrás:Joni and Friends Daily devotionals, "Don't Forget" http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/fotó:Winter Pictures by Jessie/facebook)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések