Mire számíthatsz a nem várt események viharában?

"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el."

(Ézsaiás 43:2a)


Teljesen váratlanul ért orvosom tájékoztatása: "A jobb hangszálán egy polip van, míg a bal hangszálon egy csomót látok. A reflux-a miatt a nyelőcsöve pedig sárga és gyulladt. Tisztában vagyok azzal, hogy Ön előadóművész, rendszeresen énekel, valamint előadásokat is tart, most azonban egy 4-6 hetes kötelező hangszálkímélő időszakot kell beiktatnia. Egyáltalán nem beszélhet. Az étkezésén is változtatnia kell, valamint gyógyszert kell szednie, hogy a gyomorégést megszüntessük. Azonban készüljön fel arra az eshetőségre, ha az előbb említett előírásaim betartása ellenére mégsem lesz jobban, akkor meg kell műtenünk a hangszálait."

A férjem sem számított a következő szavakra: "A biopszia és az ultrahang vizsgálat eredménye alapján valószínűsíthető, hogy pajzsmirigy rákja van, Uram. Azonnali műtétet javasolunk, és ha a szövettani vizsgálat igazolja feltételezésünket, akkor sugárkezelést is alkalmaznunk kell, hogy a még meglévő rákos sejtek elpusztuljanak."

Néhány hónappal ezelőtt történt mindez. Egyikünk sem volt a hallottakra felkészülve, sem az azután következő események sorozatára.

"4-6 hétig nem tarthat előadásokat". "Önnek rákja van." "El akarok válni." "Az ön állása megszűnik." "Az áramszolgáltatást kikapcsoljuk mindaddig, míg nem rendezi tartozását." "Nem nyert felvételt az iskolánkba." "Nagyon sajnálom, baleset történt...." Időnként olyan helyzetben találjuk magunkat, melyre egyáltalán nem számítottunk. Életünk teljes fordulatot vehet néhány pillanat leforgása alatt, mi pedig levegő után és erő után kapkodunk, és a válaszokat keressük kérdéseinkre.

Átéltél már ehhez hasonló helyzeteket? Vagy éppen most küzdesz egy téged vagy egy szerettedet terhelő problémával?

Életünk jelenlegi, próbával terhelt időszakában, azt látjuk férjemmel, hogy az Úr sok mindenre megtanít bennünket a nehézségeink által. Így hát hálásak vagyunk mindazért a kincsért, melyre rálelünk ezekben a sötét napokban. 
Isten Igéjében nagyon sok elrejtett kincset tartalmaz, melyek Istenbe vetett reményünket erősítik.

Ha minden összedőlni is látszik körülöttünk, néhány dologban mégis teljesen bizonyosak lehetünk, melyekre hitünket szilárdan alapozhatjuk. 

A Biblia arról biztosít bennünket, hogy Isten soha sem fog elhagyni bennünket, vagy sohasem fog elfordulni tőlünk. Ez a kijelentés azonban nem biztosít bennünket arról, hogy rossz dolgok nem is fognak velünk megtörténni, vagy hogy sohasem fogunk fájdalmat, kétségbeesést és csalódottságot átélni. Ez a kijelentés azt jelenti a gyakorlatban, hogy annak ellenére, hogy milyen tapasztalatokon megyünk át, Istenünk, - Immánuel -, mindig velünk van, és az Ő békéjét ajánlja fel számunkra...attól függetlenül, hogy éppen szabadítást kapunk-e a próbából, vagy éppen a próbák elhordozására kapunk-e erőt.

A nehéz időkben a következő alapigazságokba kapaszkodhatunk:


ISTEN KÖZEL VAN: "Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."
(Filippi 4:5b-7) 

ISTEN HALLJA A KIÁLTÁSODAT: "Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti."
(34. Zsoltár 17-18)
ISTEN VELED VAN és ÉRTED MUNKÁLKODIK: "Így szól az Úr, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az Úr, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód!"
(Ézsaiás 43:1-3)

A fájdalom sebet ejt rajtad, rossz dolgok is történnek veled, az emberek megbántanak téged, és időnként súlyos terheket kell hordoznod. De Isten találkozni szeretne veled életed viharában. Jézus így biztat bennünket: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek." (Máté 11:28-29)

Mire számíthatsz, ha válaszolsz erre a meghívásra? Ha Jézushoz kiáltasz, akkor Isten békéjét fogod megtapasztalni a váratlan élethelyzeteidben is.

Drága Uram, el kell ismernem, hogy időnként félek a jövőtől, és nem tudok mindig a tökéletes akaratodban bízni. Jól tudom, hogy Te már előre átlátod életem eseményeinek alakulását, és hogy a Te gondolataid nem az én gondolataim. (Ézsaiás 55:8-9) Kérlek bocsásd meg amikor meggyengülök hitemben, segíts, hogy mindenkor Beléd kapaszkodhassak, és amikor váratlan események vihara körbevesz engem, a vihar közepén békére lelhessek Tebenned. (Márk 4:37-40). Mert tudom, hogy Te közel vagy, meghallod a kiáltásomat, velem vagy, és értem munkálkodsz. Jézus nevében, Ámen.




Átgondolásra:
Ézsaiás 26. fejezetének a 3. verse így szól: "Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik."


A vers alapján a "teljes békét" akkor nyerjük el, ha a gondolatainkat az Úrhoz tereljük. Micsoda ígéretet rejt ez magában! Keress Isten jelleméről és reményt keltő kijelentéseiről igeverseket, jegyezd fel a naplódba vagy egy jól látható helyre, hogy erőt adjanak számodra, amikor nem várt nehézségek érnek. A próbák idején használd ezeket az igéket, hogy Istenhez tereld gondolataidat, hogy a körülményeid ellenére megleld az Ő békéjét.


(Forrás: Gwen Smith, What to Expect When You're NOT Expecting
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with permission
www.girlfriendsingod.com)

Megjegyzések

  1. Mindig is hittem Istenben, de gyakran nem éreztem a jelenlétét, mert annyi minden másra "kellett" figyelnem. Aztán a második gyermekem súlyos betegsége, a percek, órák amelyek évekké dagadtak lehetőséget adtak rá, hogy sokszor csak csendben üljek és beszélgessek az Úrral. Igen, beszélgettünk, mert már éreztem, hogy figyel rám, hogy minden nehézségben velem van, hogy utat mutat. Nélküle, a belé vetett hitem nélkül nem tudnék ezzel a helyzettel mit tenni, az Urral viszont boldog vagyok. Boldog vagyok a "tökéletlen" családommal, a terhekkel..."mert Te velem vagy Uram!" Ámen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulálok!:-) Valóban így van, akkor kezdünk el beszélgetni Istennel, ha nagy baj ér bennünket vagy kilátástalanság. Így van ez az emberekkel is, ha szólunk hozzájuk, ránk figyelnek és válaszolnak :-)

      Törlés
  2. Az elmúlt év sok rosszat hozott a számomra, a családomba volt betegség,válás és még sok minden más ,de mindig velem volt az ÚR.Sokszor kétségbe estem de Ő felemelt és biztatott,hogy ki fogom birni,hogy a csoda már úton van és igy is történt. Átkeltem vele életem nagy vizein,és a tüz sem perzselt meg ,mindig velem volt,mindig küldött mentöövet,csak rá kellett figyelnem.Áldom Szent nevét érte mindennap.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések