Könyvklubunk margójára - 3. fejezet: Első repülés

"A hála tiszteletet tanúsít, lehetővé teszi, hogy hétköznapi kinyilatkoztatásokkal találkozzunk, az ámulat tünékeny pillanataival, amelyek örökre megváltoztatják azt, ahogyan az életet és a világot megtapasztaljuk."
Sarah Ban Breathnach


"Az élet nyomasztó terhei alól való kimeneküléshez a hála,a hálás szív tudatossága szükséges.Ez ad szilárd alapot a mindennapokhoz.Ha szomjasak vagyunk ki kell nyitni a csapot,nem elég csak elmélkedni róla .Fontos ,hogy konkrétan megnevezzük az áldásokat ,amiket Istentől kapunk,amivel már rendelkezünk.Amikor megfogalmazzuk boldogság tölt el bennünket és újra inni szeretnénk ebből a kegyelmi folyóból. Az ajándékok felsorolása nyelvlecke a hálás lelkületből./A bűnbeesés nyelvével ellentétbe,ami az elégedetlenség. /Amit Pál leír a Filippi 4:11,12-ben nekünk is meg kell tanulni.,hogy teljes életet tudjunk élni.Fontos ,hogy hogy a körülöttünk történő dolgokat néven tudjuk nevezni,mert így könnyebb meglátnunk benne Istent. A hálás szív gyakorlása  a megtanulás legnehezebb része és a begyakorlás az átalakulás lényege.Ha az egészen kicsi,apró dolgokban megéljük a hálát,majd megtanulhatjuk a nagyobb dolgokban is.A hálás ima eljuttat bennünket Isten szívéhez.,míg mi is közben  a hálaadás asszonyaivá leszünk. "
- Gyöngyi

"Köszönetet mondok, Ő naggyá lesz bennem, megduzzasztom a világot, és Ő felkavar, betölt örömmel.
Hát ez, ez az imádság másik oldala - gondolom.
A kegyelem pillanatok megnevezése, Isten ajándékainak listája túllép az imádkozás bevásárló lista jellegén, át a másik oldalra.
Az imádkozás másik oldala az Ő tróntermének belseje, az Ő erős, szeretettől dobogó szívének belső fala. A lista Isten listája, az Ő szeretetének, az imáink túloldalán dobogó szeretetének a lüktetése. És most már látom, miről is szól valójában ez a kihívás, hogy írjak le ezer dolgot, amit szeretek. Valójában arról szól, hogy adjak nevet minden módnak, ahogyan Isten szeret engem. Az igazi Szeretet- próba. Belépni jelenlétébe, hallgatni végtelen szeretetét, és megismerni túlcsorduló kegyelmét. Ez a csodák boltozata. Az egyetlen dolog, ami képes megváltoztatni bennünket, a világot, ez az Ő nagy-nagy szeretete."
- Ann Voskamp

Néhány példa az ezernyi ajándék felsorolásából:

18. A hajat vadul cibáló hideg szél.
37. Alkonyi szellőben duruzsoló szélmalmok.
54. Holdfény a párnán.
118. Kandalló pattogása ...



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések