Ne aggódj, a körülmények ellenére TE rendben leszel

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma.


(Jeremiás siralmai 3:22)


A rossz hír hallatán megdermedtem. Egyáltalán nem erre a tájékoztatásra számítottam.


"Önnek duktális karcinómája van", magyarázta az orvos, "ami azt jelenti, hogy az emlő tejcsatornáinak sejtjei rendellenes elváltozást mutatnak."


"Kétoldali lumpectomiát, vagyis a daganat eltávolítását javaslom azonnali beavatkozásként."

"Most komolyan? Egyébként is vak vagyok. Nem merítettem ki még a szenvedés kvótámat?" futott át első reakcióként bennem a gondolat.

Aztán az első gondolatomat rengeteg "mi lesz, ha" kérdés követte: "Mi lesz, ha rossz indulatú a daganat? Mi lesz, ha nem tudják az egészet eltávolítani és áttét marad bennem? Mi lesz, ha sugár kezelésre kell járnom? Mi lesz, ha ez csak valami borzalmasnak a kezdete?"

Miközben szívem gyorsan vert, férjem orvos agya felmérte a helyzetet, majd megtörve a csendet, egyszerűen ezt mondta: "Minden rendben lesz."

A látszat nem ezt mutatta. Nem tudtuk, mit tartogat a jövő. De hát ez mindannyiunkkal így van, nem? Életünkben sok a bizonytalanság.

Azt szeretnénk, ha az életünk történéseiben ésszerűség és kiszámíthatóság lenne. Azt szeretnénk, ha a versek rímelnének, a keresztrejtvények pedig megoldódnának. Mert az a vágyunk, hogy minden rendben legyen. De az igazság az, hogy nem igazán tudjuk, hogy sorsunk miként alakul, mit tartogat számunkra a holnapi nap.

A sebésszel folytatott telefonbeszélgetés után Phillel hallgatagon ültünk tovább. Lelkem sajgott, és mivel minden olyan bizonytalan volt, egy elsöprő félelem érzés lett úrrá rajtam. De ez az érzelmi hullám ahelyett, hogy a mélybe húzott volna, inkább kitisztította gondolataimat, és rádöbbentett arra az igazságra, melyre szükségem volt: Lehet, hogy nem lesz MINDEN rendben, de ÉN rendben leszek.

A bizonytalanságban egy mély, belső nyugalom töltött el, mégpedig annak a bizonyossága, hogy Istennek fontos vagyok, és hogy Ő körbeölel szeretetével.

A műtét közben az orvos két golf labda nagyságú csomót távolított el, majd néhány nappal a beavatkozás után Phillel egy orvosi konzultáción jelentünk meg a patológiai eredményekkel kapcsolatban. 

Hálásan mondhatom el, hogy a történetem csodásan végződött. A bizonytalanság időszakában érzelmeim a félelem és a hit, a békesség és a pánik között ingadoztak. A lelkem legmélyén mégis tudtam, hogy minden rendben lesz. Miért? Hát, nem a hatalmas hitem miatt. A magam módján bíztam én Istenben, de mellette iszonyatosan féltem is. Egyedül Isten mérhetetlen szeretete tartott meg ebben az időszakban, mert az Ő "irgalma sohasem fogyott el." (Jeremiás siralmai 3:22)

Drága barátom! Isten mérhetetlen szeretetének köszönhetően te sem fogsz felemésztődni életed eseményeiben. A félelem, a kétségbeesés vagy a bizonytalanság nem fog legyőzni téged. Mert az Ő irgalma végig veled lesz. Még a szívfájdalmad legnehezebb időszakában is megnyugodhatsz az Ő kegyelmében. Isten jelenlétében annyira biztonságban érezheted magad, mint egy magzat az édesanyja méhében.

És ezért lesz minden rendben, - a körülményektől függetlenül, - kedves barátnőm.


Mert ha megerősödünk Isten irgalmában, a félelmeink és problémáink nem fognak felemészteni bennünket, mert az Ő szeretetének és együttérzésének köszönhetően nem lesznek elhordozhatatlan terheink.

Nagyon hálás voltam Istennek, hogy azon nők csoportjába tartoztam, akiknek a szövettani eredményük nem mutatott ki rákos elváltozást. Sok nőnek ennél nehezebb ténnyel kell megbirkóznia. A biopszia és a műtét után úgy éreztem, nem tudnám feldolgozni a további műtétek és sugárkezelések sorozatát, annak ellenére, hogy tudom, sok sorstársamnak, ha a vizsgálat rákos daganatot mutat, ezen végig kell mennie. Mélyen együttérzek velük!

Lehet, hogy te is egyike vagy ezen asszonyoknak. Lehet, hogy ismersz és szeretsz egy ilyen terhet hordozó nőt. Ne gondold azt, hogy Isten együttérző szeretete megrövidült volna egy ilyen diagnózis esetén, vagy hogy maga a diagnózis bizonyíték lenne Isten elfordulásának.

Semmiképpen sincs így.

Mert lehet, hogy a műtét nem úgy alakul, mint szeretnénk, de Isten ekkor sem hagy el bennünket.

Mert lehet, hogy a terápia nem hozza el a várt eredményt, de Isten ekkor is mellettünk van.

Mert lehet, hogy egy emberi kapcsolatunk tönkremegy, de Isten irgalma ennek ellenére is velünk marad.

Mert lehet, hogy egy reményünk foszlik szerte-szét, de Isten irgalmában ekkor is bízhatunk.

Barátnőm, a terheid ellenére Isten szeret és hordoz téged. Mert ne feledd, lehet, hogy a körülményeid nem lesznek rendben, de Isten véghetetlen szeretetének köszönhetően TE rendben leszel.


Uram, kérlek hordozz a mai napon, és erősíts meg Jelenlétedben. Ha már úgy érzem, hogy elhordozhatatlanok terheim, tölts meg a Te békéddel és biztosíts arról, hogy Te itt vagy mellettem. Erősíts meg abban a tudatban, hogy minden vihar ellenére, ÉN rendben leszek. Jézus nevében, Ámen.


Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.
(Római levél 8:38-39)





(Forrás: http://proverbs31.org/devotions/devo © 2014 by Jennifer Rothschild. You will be OK, )
fotó: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések