A jó katona

"Vállald velem együtt a szenvedést, mint Krisztus Jézus jó katonája. " (2 Timóteus 2,3)


Ha a Bibliából egy filmet készítenének, a forgatókönyv így nézne ki: A Király legbizalmasabb tisztje fellázad, és egy hatalmas erejű sereget szervez ellene. Árulással és félrevezetéssel próbálja ő gyakorolni a királyi hatalmat, ezért felállít egy rivális kormányzatot, rabszolgasorba hajtva a királyság lakóit. Annak érdekében, hogy megszabadítsa a foglyokat, a Király a saját Fiát küldi az ellenséges terület szívébe egy olyan haditervvel, amely megdöbbentőbb, mint amit bárki el tud képzelni.

Izgalmasnak hangzik? Biztosra veheted. És te, mint keresztény, szerepelsz a forgatókönyvben, szinte hallod, ahogy a golyók süvítenek a fejed mellett. Az állandó háborúskodásnak viszont nem csak a te szíved és elméd az ára, hanem több millió ember élete is. Túl nagy a kockázat. A következmény pedig végzetes.

A történetnek, hála az Írónak, jó a vége: A Fiú győzedelmeskedik. Ennek ellenére az ellenség igyekszik megfélemlíteni amíg ezen a földön élsz, de a menny és a föld tudja az igazságot. Egy nap a Fiú majd eljön, mint Királyok Királya, és az egész világ uralma alá vettetik.

Isten adott neked egy haditervet, hogy hogyan törhetsz be a sátán területére, és hogy hogyan foglalhatod vissza a földet az Ő fennhatósága alá. Nem eshetsz el; Isten terve tökéletes.

Ezért kell elviselned a nehézségeket, mint Jézus Krisztus jó katonája. Egy jó katona soha nem kérdőjelezi meg felettesét, vagy hagyja el a harcban. Aktív szolgálatra képeztek ki, légy erős az Úrban, és bízz az Ő mindenható hatalmában! A háború vége közel van!


Drága Uram, adj erőt felvenni a Lélek kardját és a Hit pajzsát, hogy meg tudjak állni, ha a sátán napjai közelgetnek. Ámen.

(Diamonds in the Dust. © 1993 by Joni Eareckson Tada. Used by permission. Zondervan Publishing House, Grand Rapids, Michigan 49530., http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/, 2017.04.09., fotó: pinterest)
  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések