Hozzátok ide

„Hozzátok ide.”



Mt 14,18
 
 
 
 

„Anyúúú,” kiáltotta kisfiam a dolgozószobából, ahol a matekleckéjén dolgozott, „nem tudom megcsinálniii!” 

Épp mosogattam a konyhában. „Ha nem megy,” kiáltottam vissza, „hozd ide!” 

Ahogy kimondtam, Isten suttogását hallottam a szavaim nyomában: „Hát nem ezt szoktam én is mondani neked?” 

Amikor kimerült vagy: „Ha nem megy, hozd ide.” 

Amikor dühös vagy: „Ha nem megy, hozd ide.” 

Amikor szenvedsz: „Ha nem megy, hozd ide.” 

Amikor nem tudsz dönteni: „Ha nem megy, hozd ide.” 

Kétezer évvel ezelőtt olyan helyzetbe kerültek a tanítványok, amit nem tudtak megoldani. Nem adhattak vacsorát 5000 éhes férfinak és ezek családjának. Ha elengedik őket, lemaradnak valami fontos tanításról. De nem volt pénzük, hogy ennivalót vegyenek ennyi embernek. 
Egy fiatal fiú jelentkezett, és felajánlotta, amije volt. Jézus odaszólt a tanítványoknak: „Hozzátok ide.” Vette a hitben felajánlott csekély kis ennivalót, és minden képzeletet felülmúlóan megsokszorozta. 
Erre van nekem is szükségem nap, mint nap. Amikor úgy tűnik, valamit nem tudok megoldani, veszem azt a kevéskét, amim van, és leteszem az Ő kezébe. Utána már csak félre kell állnom, és lesnem a csodát, ahogy alázatos felajánlásomat megsokszorozza. 

Ma épp mi nem megy? 
Neki kéne lendülni valaminek, amire Isten hív? 
Elkezdeni egy szolgálatot, amitől rettegsz? 
Kitartani a hiteltörlesztésben? 
Megbocsátani valakinek, aki megbántott? 

Egyet biztosan tudhatsz: nem tudod megcsinálni. Fogd hát, ami kis erőd van, és vidd oda Hozzá. Képzeld el, ahogy átnyújtod, mint a fiú a kenyeret és a halat. Aztán vonulj vissza, és figyelj. Készülj rá, hogy meg fogsz lepődni. 


Uram, dicsőítelek, mert mindig segítesz cipelni a terheket. Köszönöm, hogy mindig átveszed azt, ami nekem nem megy, s hatalmaddal, áldásoddal megoldasz mindent. Juttasd eszembe, amikor újra meg újra aggódom vagy félek, hogy fogjam meg, és vigyem hozzád a gondjaimat. Jézus nevében, Ámen. 
 
 
 


(Forrás: Encouragement for today, 2011.05.09. Marybeth Whalen, www.proverbs31.org, www.eszmelkedesek.blogspot.com fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések