Ma is bízz Istenben!

„Lássátok, milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt.” 

(1 János 3,1 Károli)


Próbáltál már valaha is többet nyújtani, mint amennyire Isten képes? Gyerünk, próbáld csak meg! De el kell árulnom, nem fog menni. Nem vagy rá képes. Mi, emberek annyira keveset tudunk adni, és az Úr olyan sokra képes. János így írta: „Lássátok, milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!” (1 János 3,1A Károli) Hát ilyen nagy szeretetet.

A Példabeszédek könyve 31. részének tízediktől a harmincegyedikig terjedő versek leírják, milyen a derék asszony, akinek értéke sokkal drágább az igazgyöngynél. Kiváló tulajdonságainak sorolásakor azt is olvashatjuk, hogy „nevetve néz a holnap elé” (25). Miért nevet? Szerintem egyértelműen azért, mert nem aggódik. Mert tudja, hogy Isten gondot visel róla és családjáról. Egyáltalán nem azt mondom, hogy dőljünk hátra karba tett kézzel, várva, hogy Isten úgyis az ölünkbe pottyantja a napi betevőnket. Isten nem nagyon bírja a lustaságot. Csak figyeld meg Sokkal-drágább-az-igazgyöngynél kisasszonyt, és láthatod, milyen egy elfoglalt nő. Ugyanakkor a felsorolásban utolsó ismérve az, hogy „az Urat félő asszony dicséretre méltó” (30). Ez pedig bizalmat jelent abban az Úrban, Aki kézben tartja a jövendőt, ami egész lényének szilárd alapjaként szolgál.

Jézus azért jött, hogy megszabadítson minket a holnapért való aggodalomtól úgy, hogy közben Istennek a mára adott rendelkezését tanítja. És amikor Istennek adunk, Ő sokkal többet ad nekünk vissza. Biztosak lehetünk abban, hogy amikor csekélységeket ajánlunk fel Istennek, Ő megáld bennünket a menny gazdagságával. Jézus megmutatta, mire volt képes néhány cipóval meg hallal. Nincs szüksége nagy dolgokra a munkához, de mégis az egészet elvárja.

Jézus ezt mondta: „én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10,10B). Egy másik fordítás szerint „túláradóan bőséges életük” legyen (ERV). Az angol revideált fordítás szerint pedig: „Én azért jöttem, hogy bőségben éljék és élvezzék életüket, teljességig, túlcsordulásig.” (AMP) Eugene Peterson magyarázata ehhez a következő: „valós és örökkévaló élet, több és jobb annál, mint amiről álmodni mertek volna”. És ez az, amit Isten mindannyiunknak adni akar.

De légy tudatában, hogy a bőséges élet nem tartalmazza a puszta földi javakat. Az az élet olcsó része. A bőséges élet a szeretet, öröm és béke bőségszaruja, tudván, hogy Isten mindig kielégíti szükségleteinket az Ő dicsőséges gazdagságához mérten. Ő valóban képes a mi kérésünknél vagy elképzelésünknél sokkal bőségesebben adni a bennünk munkálkodó erő szerint (Efézus 3,20). 



Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te mindig megadod a kéréseimet, sőt még többet is. Ma eléd teszek mindent, amim van. Mint az az özvegyasszony, aki két fillérjét dobta a perselybe, én is úgy adom át az irányítást szívem, lelkem, sőt pénzügyeim felett. Mutasd meg, mikor és hol adjak időmből, tálentumomból, erőforrásaimból. Tárt kezekkel jövök Elébed, hogy odaadjam magam, és hogy a Te túláradó áldásaidból kapjak.

Jézus nevében, ámen.







forrás: http://www.girlfriendsingod.com/trust-god-for-today/
Sharon Jaynes
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with permission
www.girlfriendsingod.com
fordítás: Kiss Erzsébet Janka
fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések