A valódi énem

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.


Zsidókhoz írt levél 12:15


Az elmúlt hetekben, amikor egyszer egy hosszú repülőúton igyekeztünk hazafelé, sehogy sem tudtam kényelmesen elhelyezkedni az ülésen. A fűzőm szorított, Ken erőfeszítése ellenére a vérnyomásom folyamatosan ugrált, és a homlokom az izzadságtól gyöngyözött. (biztos jele annak, hogy fájdalmaim vannak). Általában ilyenkor megoldást jelent, ha imádkozom. De most erre nem is gondoltam. Belefáradtam az állapotomba, (és akkor finoman fogalmaztam azt a tényt, hogy elegem volt azzal, hogy Isten miként kezeli a helyzetemet). Keserű gondolatok cikáztak bennem, és nem voltam képes előhúzni a Bibliámat a hátizsákomból. Ehelyett egy filmmel próbáltam elterelni a figyelmemet.  Már a közepén járhattam, amikor rádöbbentem, hogy nem sok értelme nézni ezt az ócska filmet. Egyáltalán, miért töltöttem időt vele?!

Azon az éjszakán, miután már elmúlt fájdalmam, az első gondolatom a következő volt: Ez egyáltalán nem jellemző rám. Én nem ilyen vagyok. Ekkor a halk és szelíd hangja Isten Lelkének megszólalt: "Ez te voltál. Te pont ilyen vagy." A nehézségek mindig tesztelnek bennünket, vizsgálódva és rostálva ezt kérdezik: "Ki vagy te valójában?" Általában, nem szembesülünk a mindennapjainkban azzal, hogy mennyire magunk körül tudunk forogni, mennyire keserűek és szeszélyesek vagyunk sokszor. Egészen meg vagyunk elégedve magunkkal. A megpróbáltatás és nehézség azonban lefejti ezt a mázat rólunk és bemutatja valódi énünket.

A megpróbáltatás nem egy tankönyvből ad elméleti tudást önmagadról, hanem a tapasztalat által tanít téged. Mindig rá fog világítani arra, hogy mit is szeretsz valójában: vagy a megnyugvás Istenét, vagy a megnyugvást, amely isteneddé vált. Gondolj vissza egy legutóbbi esetre, amikor eleged volt mindenből. Mit mutatott be rólad? Elcsendesedésedkor beszélgess Istennel erről.

Úr Jézus, nem szeretem a megpróbáltatásokat és nehézségeket az életemben, de pontosan tudom, hogy ezek a szituációk bemutatják ki is vagyok valójában. Köszönöm, hogy drága véred minden bűnömet elfedezi.


(Forrás: The Real Me, Joni Eareckson Tada http://www.joniandfriends.org/daily-devotional)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések